~this blog is belongs to FazirahHanem~
RSS

Sunday, January 17, 2010

Opening of my 2010

its been two week now,since new year celebration on 1st january 2010.my 2010 is start with reunion with my utm friends(our shortsem big family) at Sunway Lagoon(best sangat dapat jumpa kamu walaupun cemot dan izah dan su tak join skali!). spent time for almost a day, dapat la lepaskan rindu towards member-member yang dah lama tak jumpa(tak la lama sangat pun, baru beberapa bulan sebenarnye..hehe). thanks to along(nanny@yaya@hidayah) sebab sudi jemput aku di LRT Setiawangsa as aku kan tiada transport *sad*.kat sunway,aku berjaya lah meng'escape'kan diri dari dipaksa main permainan yang pada aku menakutkan dan boleh buat aku muntah kan segala isi perut aku ni(rasa hebat bila berjaya memperdayakan mereka-mereka..buat-buat beratur,lepas tu escape..haha..penakut!@_@). after trying all those nightmare(mereka la yang try,aku tengok jer..hehe), we all pun start mandi-manda.until around 5p.m sebab hujan dan something came up yang sebabkan aku kena balik.sedih tau sebab kena balik awal, belum habis enjoy pun lagi dan belum puas mencuci mata melihat kembar HJ(mungkin satu-satunya kembar HJ di Malaysia)!!sob sob..

selain dapat jumpa member-member,satu lagi benda yang aku takkan lupa is aku jumpa someone yang muka dia mirip hyun joong (ji hoo dalam boys over flower)~ni lah HJ yang aku maksudkan di atas.actually,aku lagi minat pada lee min ho(yang jadi jun pyo tu) tapi sejak terjumpa mamat tu(kembar HJ di Malaysia tu),aku macam 'jatuh cinta' lak kat hyun joong.hehe.bila la agaknya nak dapat bf macam hj kan??very soon..yeah I know *confident*


Kim Hyun Joong


Lee Min Ho

about guy yang aku jumpa di sunway tu,rasanye dah takde chance nak jumpa lagi.nama pun aku tak tahu.melepas la nampaknya.sob sob


esoknya pula,aku pergi pudu raya untuk jumpa ain,kerry dan nad, sekaligus hantar diorang sebab diorang nak balik jb dan melaka.
ok ok,mesti you all rasa macam aku ni poyo kan??pergi pudu raya pun kepoh-kepoh.
actually.aku bukan nak cerita pasal aku pergi pudu raya tapi aku nak cerita pasal bas ain ke Johor Bharu(selepas ini akan di sebut JB) yang datang lambat satu setengah jam(satu setengah jam ok!bersamaan dengan 90 minit tau!rasa nak patah dah kaki ni..kalau ada kerusi kat bawah platform tu tak apa juga..geram dengan bas tu!huh).habis hitam muka aku yang putih-putih dodol ni( cik fiza whi,pinjam ayat ni yer..), menunggu bas di bawah platform!!aku yang teman ni pun rasa angin satu badan.rasa macam nak cekik jer orang yang jaga kaunter tiket syarikat tu(macam tak patut jer nak cekik dia,patut cekik bos dia or driver bas lah kan??mmmm).ain yang nak naik bas tu jangan cakap la,memang tak boleh senyum dah.huhu
memang teruk betul pengurusan syarikat bas tu.aku rasa,mesti ramai yang tak akan naik bas syarikat tu lagi. to ain,hope kau tak rasa fobia nak datang kl lagi.hehe

hari isnin lak,aku mula intern aku kat colgate-palmolive.rasa nervous sangat sebab hari pertama.tapi,bila dah kenal semua staf APSSO (ni department aku di colgate-palmolive), hilang nervous.diorang memang baik dan peramah.bos aku(mr ng) pun baik.rasa enjoy sangat kerja disini,yela walaupun aku belum ada kerja sangat.hehe
buat masa ni,aku just pergi kerja dan balik rumah.baru aku tahu betapa penatnya bekerja nie.cuti dua hari on weekend pun aku rasa tak cukup..ayah kata sebab aku dah biasa bangun lewat masa cuti..apalah ayah ni,pukul 12 p.m tu kira awal lah juga kan??..>_<.

p/s:hope sangat aku dapat jumpa kembar HJ di Malaysia.haha


2 comments:

niza said...

amin2
gud luck ea

p/s: knpe wat blog baru??

faz d'princess said...

amin.n tq.cyg ko,muax.hehe
blog bru as start utk idop bru.nk lpekan yg lps2.^_^