~this blog is belongs to FazirahHanem~
RSS

Tuesday, March 16, 2010

aku pun kena tag

Nenek Busyok ni memang sangat memahami aku, tahu-tahu jer aku tak ada kerja nak buat(consider as sangat memahami jer lah walaupun aku yang bagitahu dia bahawa aku sedang tiada kerja dan makan gaji buta..ish,ish,ish..tragis sungguh bila terpaksa makan gaji buta walaupun tak rela @_@). dah alang-alang boring and tak tahu nak buat apa,so aku pun buatlah entry yang di 'tag' oleh nenek busyok ni.*tutup hidung*hehe~jangan marah nek!!



1) APE KORANG TENGAH BUAT SEKARANG?

blogging+facebooking+pandang kiri kanan(takut orang nampak aku buka internet,so kepada staff department saya sila jangan baca blog saya..nanti kantoi lah.huhu)


2) KENAPA KORANG BUAT MACAM TU LAK?

sebab aku tersangatlah 'free' sampai nak kena fikir apa yang aku nak buat hari ini..huhu *thinking of the menu for lunch today*


3) OK2..SERIUS..APA NAMA YANG BESE ORANG PANGGIL KORANG?

fazirah@hanem@adeq@faz@pajighah@fa@kak long



4) KISAH DISEBALIK NAMA TU

fazirah
sebab aku yang suruh orang panggil aku fazirah..dah memang nama aku pun kan!!

hanem
nama ni pun nama aku gak tapi hanya diguna pakai oleh kaum kerabat dan kenalan family yang terdekat sahaja..kalau orang tanya,memang aku akan kata nama tu untuk family jer..^_^

adeq
ni nama manja kat umah, memang family yang betul rapat jer yang guna.(tapi jiran-jiran aku pun panggil aku adeq, mula-mula makcik-pakcik dan kakak-abang yang panggil macam tu..tiba-tiba budak kecik pun panggil aku adeq,lepas tu jadi 'kakak adeq'..buruk gila kot nama tu,suka hati jer buat kombinasi nama yang tak logik tu!)

faz
nama ni wujud sejak aku sekolah menengah. orang pertama yang panggil aku dengan nama ni ialah Darren (rindunya kat Darren..satu-satunya kawan aku yang berjaya kuruskan badan dalam masa 2 bulan!hebat tak?hebat tak?*adore*). Lepas tu ada lah beberapa orang yang panggil tu dengan nama tu..mami@nad kata,pelik jer dengar orang panggil aku faz..@@

pajighah@pajirah
nama ni dimulakan oleh isma,lepas tu faza(aku panggil paja sebab nak balas dendam..haha) panggil aku macam tu. lepas tu shahid pun sama.ish3..fazirah dislike this!

fa
ada 2 orang jer yang panggil aku dengan nama ni, fad and ain(kawan sekolah).mula-mula aku rasa pelik gak,tapi dah lama-lama jadi biasa dah.but still,aku rasa nama ni kelakar..macam TAU FU FA..hahahaha~balik ni nak beli tau fu fa lah,lama tak makan..^_^

kak long
nama ni memang selalu kena kat aku walaupun aku bukan anak sulong(petanda aku akan kahwin dengan anak sulong kot..hehe~tapi,tapi..HJ bukan anak sulung lah..macam mana ni?huhu).adik aku(adik angkat la kan) si Efa tu panggil aku kak long , lepas tu nenek busyok(aku panggil Nenek Busyok sebab nak revenge sebab dia panggil aku makcik Bacin..haha) pun start panggil aku macam tu dan diikuti oleh mami@nad, kak ngah@izah, baby@cemot, dek su@su, bibik@kerry and unty@aen.


5) BLOG SENDIRI...APA PANDANGAN

apa ek??aku pun tak tahu nak pandang macam mana..haha.yang pastinya blog ni ialah blog ketiga yang aku dah buat dan yang paling lama bertahan(harap2 terus bertahan dan terus popular..^_^). dan pengikut setia kepada semua blog aku, dimenangi oleh..nenek busyok(sila pakai perfume sebelum visits blog saya!!muahahahaha)



6) PEMBACA / READERS

macam yang aku mention tadi, pengikut setia adalah nenek busyok. yang lain-lain tu semua kawan-kawan aku la.mungkin ada 2@3(kesian,2-3 orang jer yang sudi jenguk..*sad*) orang yang aku tak kenal,apa-apa pun thanks sebab sudi menjenguk blog saya!



7) FIRST CONTEST??

tak tahu lagi sebab aku belum pernah masuk apa-apa contest.haha



orang yang aku nak tag
mami@nad
kak ngah@izah
nanny@yaya
asfia

P/S: To my lil sister, Efa..good luck for your SPM this year!


4 comments:

MIZZNISS said...

allo faz... wah nk pgil faz.. im mizzniss.. tag ni mizz buat, jdi mixx follow sape yg jawab... thanx tu rina yg tag faz kan..ke mizz silap..

btw, mizz copy link tag ni, tepek kat blog mizz ok... kenapa? hehe..tambah knalan..nk tgok respon tag ni..

FazirahHanem said...

allo mizz..
sonok2 dpt kwn bru..hehe
yup,tag oleh rina @ nenek busyok..haha
tepek jer la,bru ley popular..^_^

ms.fit0Freaks said...

hoho ko promote name glemer aku ek macek!!
macek bacin tul!! haha apsal tk letak macek bacin?? haha

mizz! mizz!! mizz!!!

FazirahHanem said...

haha,ko kan best fwen ak..aku tlg la promote..
makcik bacin tak tersenarai sebab ko sorang jer yang panggil..
kalau ko letak nenek busyok,aku letak la..haha