~this blog is belongs to FazirahHanem~
RSS

Tuesday, March 16, 2010

Alice In Wonderland

aku memang dah lama plan nak tengok Alice In Wonderland ni since aku tahu pasal movie ni(aku kan berjiwa kanak-kanak riang ^_^). So, last week aku ajak Lynda pergi tengok cerita ni. kitorang pun pergilah tengok on last Sunday(14 March 2010) kat TGV Cinema KLCC (GSC semua penuh untuk tayangan 3D, geram aku!).
Mengikut perancangan awal, Megat and Kimi sepatutnya join sekali tapi disebabkan masalah-masalah tertentu(mis communication actually), so last-last aku tengok 2 orang jer dengan Lynda.
Cerita ni ok lah,kecuali masalah dengan tayangan yang mula lambat dan kitorang dapat air coke tawar (tawar macam muka orang yang jaga counter popcorn tu!rasa nak tampo jer..)


About the movie;



Director
Tim Burton

Writers
Linda Woolverton
Lewis Carroll

Cast
Mia Wasikowska (Alice)
Johnny Depp (Mad Hatter)
Helena Bonham Carter (Red Queen)
Anne Hathaway (White Queen)
Crispin Glover (Stayne- Knave Of Hearts)
Matt Lucas (Tweedledee/Tweedledum)
Stephen Fry (Cheshire Cat)
Michael Sheen (White Rabbit)
Alan Rickman (Blue Caterpillar)
Barbara Windsor (Dormouse)
and many more (malas nak type..haha)

Synopsis
Beauty teenage girl, Alice is return to the Wonderland from her childhood adventure ( Alice In Wonderland yang kita baca masa kecik-kecik dulu..).
This time, she will reunite with all her childhood friends (Mad Hatter, Tweedle twin, Dormouse and Cheshire Cat) and together with White Queen to fight against Red Queen.
What happen in Alice's Adventure this time??you should watch it by your self..hehe (tak boleh lah nak tulis lebih-lebih,nanti aku kena saman pula)

~ pada sesiapa yang dah tak ingat cerita Alice In Wonderland ni macam mana (macam aku :P), boleh lah pinjam buku cerita adik korang atau anak saudara korang untuk recall balik ceritanya.


~original book of Alice In Wonderland~


4 comments:

niza said...

kak long brape starz bg kt cter neh???ehehe

FazirahHanem said...

bagi 4 out of 5 star..
best la kak ngah cerita ni,semua char dia cute2
memang sesuai untuk kanak-kanak macam kita..hehe

ms.fit0Freaks said...

tim burton rock!!
*kipas-susah-mati tim burton n johny depp!!

cmne le air coke tawar??!! pelik aku..tlebih ais?? hmm

FazirahHanem said...

rock till crazy!!haha
ko memang suka jadi kipas susah mati..sesuai di musim panas ni..hehe

aku pun heran juga,muka cashier tu ko jangan cakap la..lagi tawar dari coke aku dengan muka and rambut serabainya..aish~